Tiistai 17.2.2009 
tiistai, helmikuu 17, 2009, 09:24
Tänään iltavuoroon.

Eilisen valtuuston asiat pyörivät tiiviisti päässä. Monia hyviä puheenvuoroja kuunteli avoimin mielin. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet rakentaa tulevaisuuden Saloa kunhan kaikenkarvainen vastakkainasettelu saadaan taltutettua. Tässä tilanteessa ollaan. Nyt on syytä katsoa miksi olemme kuopassa ja ponkaista eteenpäin.
Leikkaukset eivät saa rampauttaa palveluja. Verojen korotusta tulee arvuoida. Investoinnit tarkistaa, karsia ja jäädyttää tarpeen mukaan. Työllistämisestä on pidettävä huoli. TURVALLISUUDESTA tehtävä asia jota valvotaan. Hälläväliä mielialalle ei saa antaa sijaa. Ihmisten keskinäinen välittäminen erinäisten kriisien aikana on kullan arvoista. Nyt tarkennetaan tilanne ja tarkasti tähdätään täsmähoitoon yhteistyössä yli ryhmärajojen. Nämä ovat minun ajatukseni jotta pääsemme eteenpäin.

Lastemme suusta ei pidä leipää syömän. Velanotolle raja.
( 1041 views )   |  permalink   |  

Manantai 16.2.2009 
maanantai, helmikuu 16, 2009, 21:44
Tiiviin polklinikkapäivän jälkeen valtuuston kokous illalla ja kotiin klo 20.30 tietysti kaupan kautta.

Tiipilän hanketta puollettiin, olin varautunut kertomaan lisää perusteluja hankkeelle. Kaikki olivat palvelukeskuksen kannalla. Aran rahoitusta odotellaan.

Taloustilanteesta pidettiin monta puheenvuoroa. Marjatta piti ryhmäpuheenvuoron ja sai kannatusta. Vastakkainasettelulle halutaan loppu. Itsekin olen perheeni kanssa maksanut veroja Saloon. Perniöön yhden valtuustokauden ja nyt uuteen Saloon taasen menevät perheemme veroeurot.

Alijäämät painavat mieltä. Ja alijäämistä tullaan vielä keskustelemaan. Miten tulevaisuuden taloutta ja palveluja pyöritetään, siinä haasteemme. Paljon puuttui ihmisiä paikalta.
( 773 views )   |  permalink   |  

Sunnuntai 15.2.2009 
sunnuntai, helmikuu 15, 2009, 09:53
Päivä Helsingissä oli virkistävä. Illalla Jalat kipeinä kotiin.

"Taantuma pakottaa maksamaan löysän taloudenpidon virheistä"

Miksi laadun on annettu väistyä. Kymmenestä päiväkodista kuudessa on arvioitu olevan kosteusongelmia. Ovatko liian tiukat aikataulut syynä. Voitot hakkeissa vedetäään maksimiin ja vastuut minimiin, tingitään samalla vatimuksista.

Laatuyhdistyksen tuoreen selvityksen mukaan suomalaisen tuotantoketjun heikoin lenkki on toimittaja - ja alihankintasuhteiden hallinta eli siis verkostoissa toimiminen. Julkisella sektorilla osto-osaamisen puutteita on helppo paeta hankintalain taakse. Laki ei estä yhteisten tavotteiden asettamista eikä suorituksista palkitsemista. Tekninen kilpailuttaminen osataan, mutta rakennuttajien, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja tavaraintoimittajien vuorovaikutus ontuu. Tilaajia ei kiinnosta hankintaketjun loppupään toimittajien murheet. Hankintalaki on liian usein hyvä tekosyy.Tuottavuus on saatava nousuun. Talkoisiin on osallistuttava sekä rakennuttajien että urakoitsijoiden.

Laadunvalvonnan on annettu rapistua. Erityisosaamista käytetään vääriin toimintoihin mm. lstensuojelutyö ja raportointi.( Vain 30% aikaa ihmisen kanssa tehtävään osuuteen ).

Taloustilanteen kiristyessä vaaditaan kunnallisveron korottamista ja valtionapua. Pitää myös käydä kritisesti läpi tehtyä toimintaa ja tapahtuneita virheitä. Korjausliikeitä pitää myös osata tehdä.

Toyota tunnetaan laadukkuutta vaalivasta johtamisfilosofiastaan. Japanilaisyritys ei ole sanonut työntekijöitään irti sitten vuoden 1994. Mutta on nyt joutunut turvautumaan lomautuksiin. Amerikkalaisiin autovalmistajiin verrattuna Toyotan lamatappiot ovat olleet todella vaatimattomia.

Ne yritykset jotka panostavat toimintansa kehittämiseen ja laatuun jatkuvasti, selviytyvät parhaiten. Oikea talvisodan taistelutahto loi pohjan Suomen viennille ja teknologiateollisuudelle. Korkea laadun ihanne pitää pinnalla.

- Sunnuntaidepatti 15.2.2009 HS:ssa Pia Kauma Laatukeskus Exellence Finlandin toimitusjohtaja -

Edellä poimintoja tiivistetysti asiantuntija-artikkelista, jotka osuivat omien ajatusteni kanssa yhteen.
( 1031 views )   |  permalink   |  

Lauantai 14.2.2009 
perjantai, helmikuu 13, 2009, 21:48
Rakkaus parantaa - sekä sen joka antaa rakkautta että sen joka sitä saa osakseen.


Arkipuuhissa ja kotitöissä auttaminen on yös rakkautta. Paras rakkauden osoitus on, jos pystyy näyttämään välittävänsä toisesta silloinkin kun on vihainen

Hyvää ystävänpäivää. Muistakaamme toisiamme arkipäivän pienissä teoissa.

Kiitos naistenillan emännälle. Ja kaikille kavereille.
( 1084 views )   |  permalink   |  

Perjantai 13.2.2009 
perjantai, helmikuu 13, 2009, 08:36
Eilisessä ryhmäkokouksessa puhuttiin asiaa taloudesta, palveluista ja investoinneista sekä kilpailutuksesta. Monien eri alueiden osaajat toivat ajatuksiaan esiin avoimesti HYVÄSSÄ hengessä keskusteluun. Ketään ei vähätelty vaan vaikeatkin asiat saivat puhumisenfoorumin jota olenkin kaivannut.

Lomani lähestyy loppuaan. Viikko on ollut vauhdikas ja monia kokouksia pääsin osallistumaan, vaikka myös sovituista kokoontumisista jouduin karsimaan. Omia asioitani kerkesin hoidella päivällä. Viikonloppuun on toivottavasti hauskaakin tulossa...suunnitelmia on.

Puhelimista puhuttiin Salkkarissa, paikallilehdessä. Huomasin Eilen kuinka korvaamaton väline se olikaan. Nokialaiseni hajosi, kylläkin täysin palvelleena. Uusi on jo ostettu ja niksejä opeteltu.

Ihanaa viikonloppua kaikille ja HYVÄÄ Ystävänpäivää!
matkustamme aamujunalla Helsinkiin.
( 1025 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | Seuraava> >>