16.3.2010 
tiistai, maaliskuu 16, 2010, 08:06
Ihminen ei voi ikinä suostua ryömimään,
jos jokin ajaa häntä nousemaan lentoon.

-Helen Keller


Tänään keskustelemme naiseudesta perheessä, työelämässä ja politiikassa Anne-Liisa Palmu-Jorosen siivittämänä. Jokainen päivä on lahja ja tämä yksi mielenkiintoisimmista. Haluamme elää maailmassa, jossa naisilla ja miehillä on yhtäläiset mahdollisuudet elää, tehdä työtä, yrittää, hoivata ja edetä urallaan ilman, että sukupuoli on este tai etu elämässä. Naisten holistinen ajattelu ja kokonaisuuden hahmotuskyky sekä vuorovaikutustaidot ja aktiivinen kuuntelu monipuolistavat yhteistä päätöksentekoa.Tiedon jakaminen on olennaista onnistumiselle. Kannustamisen ja ohjaamisen ominaisuuksia tarvitaan kaikilta toinen toistamme innostammaan. Sydämellinen kiitos Annulle ja koko runsaslukuiselle kuuntelija, keskustelija ryhmälle. Saimme kaikki hyviä eväitä elämään. Yhteistyössä on voimaa ja verkostot rikastuttavat elämäämme.



KUNTALAISALOITE lähti äsken eteenpäin

Elämme taloudellisesti tiukkoja aikoja. Säästämme koululaisten ruokailussa. Ja pyrimme tarjoamaan kuitenkin hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Koululaisten ruokailu on hieno asia. Siitä emme missään tapauksessa saa luopua hyvinvointi Suomessamme köyhempinäkään vuosina.

Koska tarkkaan katsomme, miten rahavaramme käytämme, pidän erityisen tärkeänä luottamushenkilöille tarjottavan alkoholin rajaamista pois kuntien ja kaupunkien budjeteista.
Alkoholiongelmat ovat laajassa mittakaavassa niin nuorten kuin työikäisten moninaisten sairauksien ja vammojen syynä, jopa syrjäytymisen aiheuttajana. Jokainen joka haluaa nauttia iltakoulussa, juhlassa tai kutsuvieraana lasin viiniä voi maksaa sen itse. Parasta olisi, ettei alkoholitarjoilua toteutettaisi lainkaan kuntien tilaisuuksissa. Ainakin asiasta on erikseen keskusteltava, kuten mm. tupakoimattomuudesta sisätiloissa. Terveysvaikutuksensa on silläkin asialla.

Luottamushenkilöiden ja virkamiesten on erityisen hyvä toimia mallina.

Erityisesti painoarvoa tulee antaa terveysvaikutusten takia.

Katsotaanpa miten tämä etenee.




Kommentit