7.6.2012 
torstai, kesäkuu 7, 2012, 09:17
Tutustu Kuntakanavan keskeisiin asioihin - Mukana Salon kaupungin palkittu Pia Setälän Laatutyö

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=130433

Helsingissä kävin kokoustamassa lomalla ja poikkesin eduskunnassa myös kuuntelemassa Kuntauudistuksen etenemisaikataulusta.


( 1038 views )   |  permalink   |  

2.6.2012 
lauantai, kesäkuu 2, 2012, 10:44
Perniön yhteiskoulun kevätjuhlat takana

Kiitos mallikkaista musiikkiesityksistä oppilaille. Puheet sisälsivät hyviä eväitä elämän matkalle. Onnea elämäänne nuoret!

( 1071 views )   |  permalink   |  

1.6.2012 
perjantai, kesäkuu 1, 2012, 23:30
Ministeriryhmä evästi palvelurakenneuudistuksen valmistelua


Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä evästi torstaina 31. toukokuuta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen jatkovalmistelua.

Ministeriryhmä tarkasteli kokouksessaan vaihtoehtoisia malleja julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaksi palvelurakenteeksi. Malleja on luonnosteltu sosiaali- ja terveysministeriön työryhmässä, jonka väliraportin virallinen aikaraja oli asetettu toukokuun loppuun. Työ liittyy hallituksen kuntauudistukseen.

Ministeriryhmä valitsi jatkotyön pohjaksi mallin, jossa kunnat tai sosiaali- ja terveydenhuollon alueet vastaavat laajennetusta perustason palvelujen järjestämisestä mukaan lukien merkittävä osa sairaalahoitoa. Erityisvastuualueiden roolia selkeytetään jatkotyössä.

Päätettävästä kuntarakenteesta riippuu, montako sosiaali- ja terveydenhuollon aluetta tarvitaan vahvojen peruskuntien lisäksi. Työryhmän on otettava jatkotyössä huomioon alueelliset erityispiirteet ja kuntauudistuksen aikataulu.

Sosiaali- ja terveydenhuolto on järjestettävä jatkossa riittävän suurissa kokonaisuuksissa. Muuten julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuutta ei pystytä turvaamaan. Tärkeää on myös koota sosiaali- ja terveydenhuolto yhteen saman järjestäjän vastuulle.

Hallitusohjelman mukaan uusien peruskuntien pohjalta syntyvässä palvelurakenteessa sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus- ja järjestämisvastuu on kunnilla.

Työ jatkuu hallituksen linjausten pohjalta

Hallitus käsittelee palvelurakenneuudistusta kuntarakenneuudistuksen yhteydessä tiistaina 5. kesäkuuta.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä täsmentää ehdotustaan ministeriryhmän linjausten pohjalta juhannukseen mennessä. Työryhmän tulee valmistella vuoden loppuun mennessä esitys sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteeksi.

Kunta- ja palvelurakenneuudistusta valmistellaan, koska pienillä kunnilla on vaikeuksia selviytyä perustehtävistään, väestön terveyserot ovat kasvaneet ja peruspalvelut heikentyneet. Palvelujen saatavuus ja laatu vaihtelevat eri alueilla, sillä kuntien voimavarat ovat hyvin erilaiset. Tilanne vaikeutuu merkittävästi, kun väestö ikääntyy ja työikäisten määrä vähentyy. Palvelut on järjestettävä nykyistä vaikuttavammin ja tehokkaammin.

Työryhmän käsittelemät mallit ja välijohtopäätökset ovat liitteinä.

Lisätietoja

sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, p. 050 511 3107
peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, p. 050 512 2282
kansliapäällikkö Kari Välimäki, p. 09 160 73763


( 1025 views )   |  permalink   |  

31.5.2012 
torstai, toukokuu 31, 2012, 08:43
Tyttäreni Emilia valmistuu tänään sairaanhoitajaksi. Onnea uravalinnasta. Suomessa tarvitaan vastuunkantajia ja terveydenhuollon henkilöstöllä on merkityksellinen rooli vaativassa työssään. Erityisesti nyt. Jokainen antaa oman tärkeän panoksensa yhteisen hyvän tuottamiseen. Hoitotyö on erittäin epäitsekästä toimintaa. Ja haastavaa monissa eri tilanteissa. Voimia ja jaksamista työelämään valmistuneille hoitotyön ammattilaisille.


Ministeri Risikko: Työpaikalla tarvitaan työhyvinvointitekoja


"Työhyvinvointi on työpaikkojen ja yhteiskunnan menestystekijä. Kun töissä voidaan hyvin, Suomi voi hyvin. Nyt tarvitaan tekoja, jotka jättävät pysyviä jälkiä suomalaiseen työelämään", totesi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko puhuessaan tänään Työhyvinvointifoorumin valtakunnallisessa työpajassa Helsingissä.

Työhyvinvoinnin parantaminen rakentaa kestävän kehityksen työelämää. Se tuo yrityksiin ja työuriin jatkuvuutta.

Työelämän ongelmat ja työkyvyttömyys aiheuttavat inhimillistä kärsimystä. Lisäksi Suomi menettää vuosittain miljardeja euroja ennenaikaisten eläkkeiden, sairauspoissaolojen, työtapaturmien ja työtehon alentumisen takia. Joka vuosi työkyvyttömyyseläkkeelle jää 23 000 suomalaista. Yleisimmät työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syyt ovat tuki- ja liikuntaelinsairaudet sekä masennus.

Risikon mukaan pelkkä ongelmien tilastointi ei yksin auta. Tarvitsemme tietoa myös onnistumisista: tietoa niistä teoista, joilla työhyvinvointia on saatu lisättyä ja ennaltaehkäisevästä työstä, jolla työkyvyttömyyttä on voitu vähentää.

"Meidän on kiinnitettävä huomiota perinteisten tunnuslukujen lisäksi ennakoiviin tunnuslukuihin työpaikoilla. Näitä ovat esimerkiksi sosiaalisen ja psykologisen pääoman mittarit. Sosiaalisella pääomalla tarkoitetaan yhteisöllisyyttä, johon kuuluvat muun muassa vastavuoroisuus, luottamus ja aktiivinen toiminta yhteiseksi hyväksi. Psykologinen pääoma - itseluottamus, toiveikkuus ja optimismi - puolestaan vahvistaa sekä yksilön että työyhteisön voimavaroja."

Risikko korosti yhteistyön merkitystä työhyvinvoinnin parantamisessa:

"Erilaiset työhyvinvoinnin asiantuntijoiden verkostot ovat nyt ja tulevaisuudessa merkittävässä asemassa, kun työhyvinvointiin liittyviä tietoja ja taitoja opitaan ja jaetaan."

Työpaikat tarvitsevat tiedollista tukea ja toimivia kannustimia työhyvinvoinnin kehittämiseen. Työpaikkojen on liitettävä työhyvinvointi oleelliseksi osaksi toimintaa, jotta tulokset olisivat pysyviä.

Työhyvinvointifoorumi on sosiaali- ja terveysministeriön johtama hanke, joka edistää verkostoyhteistyön keinoin työhyvinvointia Suomessa. Foorumin toimintaan voi osallistua alueellisissa tai valtakunnallisissa työpajoissa.

( 1456 views )   |  permalink   |  

28.5.2012 
maanantai, toukokuu 28, 2012, 23:01
Ministeri Häkämies ja yrittäjäjärjestön edustajat ovat käyneet kevään aikana Tampereella, Helsingissä, Kuopiossa ja nyt Turussa tsemppaamassa nuoria yrittäjyyteen. Kiertueella nostettiin esiin myös esimerkkejä hyvästä yrittäjyyden edistämisestä ja yrittäjyyskasvatuksesta.

Turussa ministeri Häkämies vieraili mm. ala-asteen oppilaiden pyörittämässä yrityskylässä, Turun suomalaisessa yhteiskoulussa, jossa toteutetaan lukion merilinjan ja meriteollisuuden välistä oppilaitos-työelämä yhteistyötä sekä opiskelijayrittäjyysyhteisö Boostissa Turun AMK:ssa. Alkuillan paneelissa käydään keskustelua nuorten yrittäjyydestä ja siihen liittyvistä asioista.

Ministeri Häkämies ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus luovuttivat Teistä puhutaan hyvää -kunniakirjan Salon kaupungin opetustoimenjohtajalle Pia Setälälle. Pia Setälä on oman oivalluksensa, näkemyksensä ja kokemuksensa pohjalta ottanut vahvan yrittäjyyspainotuksen ja sisällön mukaan opetushallinnon suunnitteluun. - Salo on rajun rakennemuutoksen aluetta, ja opetustoimenjohtajan omaan uskoon perustuva yrittäjyyden edistämistyö kantaa nyt hedelmää, kun Salon seutu miettii oman tulevaisuutensa edellytyksiä, toteaa Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibom


( 1439 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | Seuraava> >>