13.3.2012 
tiistai, maaliskuu 13, 2012, 09:04
Kuvassa Eve ja siskoni Helena
Tyttäreni Eveliinan syntymäpäivä. Onnea Eve!



Kaupunginhallituksen rantauimakouluista keskusteltiin paljon ja pontevasti eilisiltana. Haluan sanoa, että olen ollut mukana kaikissa keskusteluissa, joissa asia on otettu esiin ja olen halunnut muuttaa päätöstä. Se kenen nimiin mikäkin asia kirjataan on sitten poliittista peliä. Kenelle puheenvuoroja jaetaan missäkin järjestyksessä, sekin on poliittista peliä. Suurimmat säästöt tässä asiassa syntyvät uimahallin sulkemisesta ja henkilöstön lomien asemoinnista sulkuaikaan. Mutta eihän kukaan näitä asioita taida miettiä. Syytä olisi. Nyt on aika katsoa ja tarkastella - laajasti koko kokonaisuutta; taloudellisesti vaikuttavuuden kautta. Kaikkea kaupungin toimintaa tasapuolisesti.

Sähkökatkosten ja navakan tuulen päivä. Kotiaskareita ja kauppareissua.


Horoskoopista:
Rakastaa haasteita, elämässä kokee joutuvansa taistelemaan asemastaan läpi elämänsä luottaen itseensä ja omiin voimiinsa. Rehellinen, ennen kaikkea itselleen ja hyvin sitoutunut omiin visioihinsa ja periaatteisiinsa.
On kärsivällinen ja järkkymätön luonne, joka kykenee suorastaan käsittämättömään omistautumiseen, pitkäjänteisyyteen ja sinnikkyyteen. Kerran tavoitteensa asetettuaan menee läpi sen kuuluisan harmaan kiven, eikä kurssiaan heilauta oikeastaan yhtään mikään.
Käytännöllinen luonteeltaan, ja hän tahtoo nähdä konkreettisia tuloksia ponnisteluistaan. On enemmän sinnikäs toteuttaja kuin suuri visioija – hänen omat villeimmät unelmansa koskevat todennäköisimmin rahaa, hyvinvointia ja turvallisuutta. Taiteellisesti lahjakas, mutta todennäköisesti toteuttaa luovuutensa jossain konkreettisessa muodossa – esimerkiksi puuseppänä. Hän saattaakin työskennellä hyvin pitkäjänteisesti saavuttaakseen haluamansa, hän kaikkein mieluiten uppoutuu hyvän ruoan ja muiden fyysistä nautintoa tuovien puuhien pariin. Pohjimmiltaan on tarpeissaan yksinkertainen, kaupungin ihmisvilinässä huonosti viihtyvä, maanläheinen ihminen. Voimakas tarve tuntea olonsa turvalliseksi, hän rakastaa perinteitä ja arvostaa kotia yli kaiken. Osaa kuitenkin eläinradan merkeistä ehkä parhaiten ottaa ilon irti elämän yksinkertaisista perusasioista.



( 1087 views )   |  permalink   |  

12.3.2012 
maanantai, maaliskuu 12, 2012, 10:42
Välitän teille erityisasiantuntija Ritva Pihlajan materiaalin. Toivon, että kiireistänne huolimatta ehditte tutustua raporttiin.

Rovaniemen lähidemokratiamalli

http://www.maaseutupolitiikka.fi/files/ ... amalli.pdf

Raportteja Salon, Seinäjoen ja Kouvolan kuntaliitosalueilta

http://www.helsinki.fi/ruralia/julkaisu ... teja79.pdf

Päätöksenteon tueksi!
( 1147 views )   |  permalink   |  

10.3.2012 
lauantai, maaliskuu 10, 2012, 09:44
Anna ajatuksiasi paremman tulevaisuuden rakentamiseksi

Tervetuloa tekemään tulevaisuutta yhdessä

Me kaikki voimme vaikuttaa siihen, että Suomessa on hyvä elää ja tehdä työtä hyvinvoivassa ja vauraassa yhteiskunnassa vuonna 2030.

Tässä sähköisessä aivoriihessä pohditaan yhdessä, minkälaisia kysymyksiä on ratkaistava, jotta Suomi on vuonna 2030 hyvä paikka elää ja tehdä työtä. Keskeisiä näkökulmia tulevaisuuden pohdinnassa ovat kestävän talouden, hyvinvoinnin ja ympäristön näkökulmat globaaleja kytkentöjä unohtamatta.

Tarkoituksena on, että osallistujat esittävät ensin omia ajatuksiaan tulevaisuudesta ja sen jälkeen arvioivat yhteisestä keskustelusta nousseita uusia avauksia. Ideoiden yhteentörmäyksistä syntyy jotakin aivan odottamatonta!

Sinun näkemyksesi antavat vinkkejä teemoista, joita voidaan nostaa esille tulevaisuustyössä. Sitra, Suomen Akatemia ja Tekes hyödyntävät tuloksia omissa suunnittelutöissään ja niitä käytetään myös valtioneuvoston tulevaisuusselonteon valmistelussa. Samalla luomme uutta suomalaista tapaa toimia yhdessä.

Astu sisään aivoriiheen! Voit vastata niin laajasti tai lyhyesti kuin haluat. Voit lopuksi kutsua myös omat verkostosi mukaan.

http://monitor.sose.fi/tulevaisuuskysel ... b05f062c05

Tehdään yhdessä parempaa tulevaisuutta

toivoo Elina

( 1119 views )   |  permalink   |  

9.6.2012 
torstai, maaliskuu 8, 2012, 23:15
Euroopan kuntajärjestöjen yhteistyöjärjestö CEMR on avannut 8.3.2012, kansainvälisenä naisten päivänä 8. maaliskuuta eurooppalaisen tasa-arvon osaamiskeskuksen (Observatory of the Charter on Equality of Women and menin Local Life). Osaamiskeskus tukee Eurooppalaisen paikallis- ja aluehallinnon peruskirjan toteuttamista.



Lue lisää Kuntaliiton kuntauutisesta:



http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/uu ... eskus.aspx


( 1030 views )   |  permalink   |  

Naistenpäivä 
torstai, maaliskuu 8, 2012, 07:58
Kansainvälisenä Naistenpäivänä 8.3.2012



Kokoomusnaiset: Naiset kunnallispolitiikan ykköspaikoille

Kokoomusnaiset haluaa Kansainvälisen Naisten päivän kunniaksi muistuttaa, että kunnallisvaalivuonna tulee kiinnittää huomiota naisten määrään kunnallispolitiikan ykköspaikoilla. Kokoomusnaiset toivoo, että puolueet sitoutuvat vaalien jälkeen valitsemaan nykyistä tasapuolisemmin naisia ja miehiä kunnallisiin johtotehtäviin.

”Sukupuolten välinen tasa-arvo on parantunut kunnallispoliittisessa päätöksenteossa. Silti naiset ovat yhä edelleen selvästi aliedustettuja kunnallispolitiikan ykköspaikoilla kuten valtuustojen puheenjohtajina ja kaupunginjohtajina,” muistuttaa Kokoomusnaisten puheenjohtaja Lenita Toivakka.

Kuluvalla valtuustokaudella valtuustojen puheenjohtajista 27 % on naisia ja kunnanjohtajista vain 15 %. Kokoomusnaisten mielestä puolueet voisivat paikallisesti esimerkiksi sitoutua jakamaan kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajuudet siten, että toisessa on mies ja toisessa nainen puheenjohtajana.

puheenjohtaja Lenita Toivakka 050-5122928
Kokoomuksen Naisten Liitto ry

+ + + +

Naisia johtopaikolle, työssäkäyviä, yrittäjiä ja elämänvirrassa viisastuneita. Eläkeläisten tehtäväksi ei saa jättää kaupunkien johtamista. Kotityöt tasan molemmille, sopimusten kautta perheissä. Ne joilla on aikaa vain luottamustoimelle, eivät aina näe kokonaisuutta.
Näin ajattelen minä 8.3.2012 ja tuen täysin Toivakan Lenitan kannanottoa.

( 970 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | Seuraava> >>