20.10.2009 
tiistai, lokakuu 20, 2009, 21:16
Nyt on aika huolehtia siitä, että lapset nukkuvat kylliksi, tekee meille kaikille kyllä hyvää!!

Elävät kylät
avainsanoja hyvästä illan ohjelmasta

tauno.linkoranta@suomenkylat.fi
Timo Alhoke, kaavoitusinsinööri Salon kaupunkisuunnittelu
Strömma - Dalby, Teijo www.teijo.fi
Identiteetti; ympäristösuunnittelija Katariina Lehtinen: Kunnasta kaupunginosaksi...
Maarit Teuri ykkösakseli ry
www.angelniemi.fi
Kyläsuunnitelma A4 taulukkoon:
- yhdyskuntatekniikka
- tie ja liikenne
- maisema ja ympäristö
- harrastus ja vapaa-aika...

Yhdessä tekemisen meininkiä korostamaan, yhteistyössä uutta luoden.

( 1150 views )   |  permalink   |  

19.10.2009 
maanantai, lokakuu 19, 2009, 19:04
Sain ilon työskennellä oyl onkologi Raija Ristamäen kanssa sairaalamme poliklinikalla.

Työpäivän jälkeen kauppaan ja kotiin, jotta kerkeää lenkille pitkästä aikaa valoisalla. Kuitenkin meni myöhäiseen, iltahämärissä lenkki tuntui ihanan turvalliselta. Sulautui luonnon helmaan ja ihanaan hiljaisuuteen. KH-kokousta ei tällä viikolla pidetty lainkaan.

Kuntalehden tuoreessa numerossa kerrotan 14 äkillisen rakennetuen alueesta.12 kärsii metsäteollisuuden supistuksista. Salon seutukunta potee työpaikkojen rajua vähennystä elektroniikkateollisuudessa. Nokia, alihankkijat, vuokratyöyritykset. Työttömyysaste 7/ 2009 11,3.
Toimenpiteet rakennemuutosalueilla:

- Muutosturvan tavoitteena on turvata kaikille halukkaille uuden työpaikan etsimiseen liittyvät toimet ja tarvittavat koulutustoimenpiteet.

- Yritystukien, yritysten kehittämisavustusten, toimintaympäristötukien, työllisyysperusteisten invastointiavustusten ja Finnveran toimien sekä muiden elinkeinopoliittisten toimenpiteiden tavoitteena on saada syntymään mahdollisimman ripeästi uusia korvaavia työpaikkoja.

- Valtion tulo- ja menoarviossa äkillisen rakennemuutoksen hoitamiseen on vuodelle 2009 varattu yhteensä noin 39 miljoonaa euroa ja vuodelle 2010 yli 40 miljoonaa euroa.

- Lisäksi koko maan tasolla irtisanomistilanteissa käytettävissä on muutosturvarahoitusta 32 miljoonaa. Ensimmäisen työntekijän palkkatukea on mahdollista käyttää vuositasolla 10 miljoonaa euroa äkillisen rakennemuutoksen alueilla ja muilla erikseen määrätyillä alueilla.
( 1050 views )   |  permalink   |  

18.10.2009 
sunnuntai, lokakuu 18, 2009, 16:43

Kokoomusnaiset: Tasa-arvolla tuottavaan talouteen
18.10.2009

TIEDOTE 18.10.2009 Kokoomusnaiset: Tasa-arvolla tuottavaan talouteen Kokoomusnaiset viettävät tänä viikonloppuna edustajakokousta juhlallisissamerkeissä: naistenliitto täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Kokoomusnaistenpuheenjohtajaksi uudelle kaudelle yksimielisesti valittu opetusministeriHenna Virkkunen on ylpeä naisten tekemästä työstä politiikassa: "Naiset ovat tulleet pitkän matkan. Tänä päivänä ministereistämme ylipuolet on naisia, kuten myös 42 prosenttia kansanedustajista.” Puheenjohtaja
muistuttaa, että työtä riittää edelleen: "Tasa-arvoon on kuitenkin vielä matkaa. Työelämästä on raivattavaepäkohdat kuten ikäsyrjintä ja palkkaerot. Myös vanhemmuuden kustannukseton jaettava nykyistä oikeudenmukaisemmin. Näiden lisäksi mittavanahaasteena on naisiin kohdistuva väkivallan yleisyys," Virkkunen toteaa. EU:n työllisyys- ja tasa-arvoasioista vastaava komissaari Vladimir Spidlamuistutti vastikään, että ne maat, joissa naisten työllisyysaste onkorkein ja joissa on eniten naisia johtotehtävissä, ovat yleensä myöstaloudeltaan vahvimpia. Kokoomusnaiset yhtyvät Spidlan huomioon, jonkamukaan meidän on otettava kaikkien kyvyt käyttöön, jos haluamme selvitätaantumasta. "Meidän on tehtävä kaksin käsin töitä, jotta pidämme kehityksenkäynnissä," Virkkunen päättää.
Lisätietoja:
Kokoomusnaisten puheenjohtaja Henna Virkkunen 050 512 1997, henna.virkkunen@eduskunta.fi
Kokoomusnaisten pääsihteeri Elina Laavi, 040 708 2121, elina.laavi@kokoomusnaiset.fi

Kokoomusnaiset: Päihdeäitien pakkohoito mahdollistettava
18.10.2009
TIEDOTE 18.10.2009

Kokoomusnaiset: Päihdeäitien pakkohoito mahdollistettava

Yhteiskunnalla on oltava mahdollisuus pakkohoidon käyttöön, mikäli päihdeongelmasta kärsivä, raskaana oleva nainen ei ota vastaan hänelle tarjottua apua. Lastensuojelulaki ei tällä hetkellä suojele syntymätöntä lasta äidin päihteiden ja huumeiden käytöltä. Lakia on tältä osin tarkennettava. Kokoomusnaiset tukevat peruspalveluministeri Paula Risikon aietta mahdollistaa pakkohoitoon ohjaus.

Suomessa syntyy vuosittain noin 700 päihteiden käytön vaurioittamaa lasta, joista 50 on vaikeasti vammautuneita. Osaa huumeriippuvaisien äitien vauvoista joudutaan vieroittamaan huumeista muun muassa Subutexilla. Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö on merkittävä yksittäinen kehitysvammaisuuden aiheuttaja länsimaissa.

Kokoomusnaiset ymmärtävät pakkohoitoon liittyvän ongelman. Motivaatio hoitoon tulisi syntyä hoidettavan omasta halusta parantua, jotta hoito olisi mahdollisimman tehokasta. Aina näin ei ole, mutta pakkohoitoa tarvitaan kuitenkin viimeisenä keinona lapsen terveyden turvaamiseksi. Hoidon mahdollisuus edellyttää, että hoitopaikkoja on saatavilla ja kunnilla on riittävät resurssit ohjata päihdeäidit hoitoon.

Ensisijaisen tärkeää on, että äiteihin suhtaudutaan kunnioittavalla, tukevalla ja rohkaisevalla tavalla. Päihdeongelman takana on usein traagisia kokemuksia, jotka johtavat elämänhallinnan menettämiseen. Tärkeää on hoitaa myös päihdeongelman syytä eikä vain oireita.

Lisätietoja:
Kokoomusnaisten puheenjohtaja Henna Virkkunen, 050 512 1997, henna.virkkunen@eduskunta.fi
Kokoomusnaisten pääsihteeri Elina Laavi 040 708 2121, elina.laavi@kokoomusnaiset.fi
Copyright 2009 Kokoomuksen Naisten Liitto
( 1074 views )   |  permalink   |  

17.10.2009 
lauantai, lokakuu 17, 2009, 08:18
Nokka kohti Naantalia. Kokoomuksen naiset kokoustavat 90-vuotisjuhlan merkeissä. Tänään mennään ja juhlaillallinen, huomenna kokous jatkuu. Kannattaa tutustua tulevaisuuden Mahdollisuuksien maailma ohjelmaan. Siinä katsotaan naisen asemaa arjesta tässä maailmanmenon ajankohdassa. www.kokoomusnaiset.fi
ohtaista
Edustajakokous lähestyy!

Kokoomuksen Naisten Liitto viettää edustajakokouksen 90-vuotisjuhlien merkeissä 17-18.10. Naantalin kylpylässä. Kokouksessa käsitellään liiton poliittinen asiakirja "Mahdollisuuksien maailma" ja valitaan liiton johto.

Juhlaedustajakokouksen kruunaa upea iltajuhla, jossa on tarjolla hyvää ruokaa ja menevää musiikkia.

Kokoomusnaiset: Kansalaisjärjestön toiminta turvattava
17.10.2009
TIEDOTE 17.10.2009Kokoomusnaiset: Kansalaisjärjestön toiminta turvattava

Kokoomusnaiset kannustavat työministeri Sinnemäkeä löytämään de minimis-tuen osalta ratkaisun, joka turvaa kolmannen sektorin tukityöllistämisen yhteistyössä näiden toimijoiden kanssa.

EU:sta lähtöisin oleva uudistus katsoo, että kolmannen sektorin työllistäjät pitää luokitella elinkeinoharjoittajiksi. ”Uudistus uhkaa aiheuttaa ongelmia järjestöille, jotka työllistävät työttömiä valtion palkkatuella. Järjestöt tekevät äärimmäisen arvokasta työtä heikoimmassa asemassa olevien ihmisten kuten vähävaraisten vanhusten ja mielenterveyspotilaiden eteen”, Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja Kaisa Kurikka sanoo.

Yleisesti ottaen järjestöt eivät kilpaile yksityisen sektorin kanssa, koska ne tarjoavat palveluita ihmisille, joilla ei olisi varaa maksaa palveluista yksityiselle yrittäjälle. Kaiken pohjalla on EU:n ”de minimis” – säädös, jota uudistus pyrkii tulkitsemaan mahdollisimman tiukasti. De minimis on sääntö, jonka mukaan yritys voi saada kolmen vuoden aikana rakennerahastotukea korkeintaan 200 000 euroa. EU vaatii, että sääntö ulotetaan koskemaan myös elinkeinotoimintaa harjoittavia yhdistyksiä, sosiaalisia yrityksiä ja säätiöitä.

”Kokoomusnaiset peräänkuuluttavat työministeriöltä uusia avauksia ja keinoja, joilla turvataan kansalaisjärjestöjen toiminta myös jatkossa”, Kurikka päättää.

Lisätietoja:
Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja Kaisa Kurikka 050 585 4371
Kokoomusnaisten pääsihteeri Elina Laavi 040 708 2121

( 1186 views )   |  permalink   |  

16.10.2009 
perjantai, lokakuu 16, 2009, 18:52
Kunnat nihkeitä tuottavuuden kehittäjiä


Kaksi vuotta sitten käyty Tehyn työtaistelu jäi työmarkkinoiden historiaan. Osa pitkän sopimuksen palkankorotuksista sidottiin tuottavuuskehitykseen. Kun Tehy tutki kuntatyönantajan toimia, työprosesseja on lähdetty kehittämään vain harvoissa kunnissa ja sairaanhoitopiireissä.

"Lomautukset perusterveydenhoidossa voivat tuoda säästöjä lyhyellä tähtäimellä, mutta jo seuraavana vuonna ne näkyvät erikoisterveydenhoidon kustannusten nousuna."
Jaana Laitinen - Pesola
( 784 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | Seuraava> >>