2.2.2010 
keskiviikko, helmikuu 2, 2011, 11:28
Tärkeintä elämässä ei ole se että
näemme sen mitä on jossain kaukana,
vaan se että teemme sen mikä on
suoraan edessämme.

-Thomas Carlyle



Rehn: Kuntarahoituksesta erityisluottolaitos



Talouskomissaari Olli Rehn sanoo, että Kuntarahoituksen kaltaisille rahoituslaitoksille pitäisi luoda erityisluottolaitoksen asema, jotta niiden mahdollisuus turvata kuntakentän rahoitus voitaisiin varmistaa myös jatkossa. EU:n valmistelema pankkien vakavaraisuussäännösten tiukentaminen johtaisi Kuntarahoituksen toiminnan olennaiseen vaikeutumiseen, jos sen toiminta rinnastetaan tavallisiin pankkeihin. Haastattelussa käsitellään myös talouskomissaarin suurinta huolen aihetta eli Euroopan taloustilannetta ja sen heijastuksia kuntakenttään.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=46180



Tölli: metropolitavoitteet seuraavaan hallitusohjelmaan



Kuntaministeri Tapani Tölli näkee, että pääkaupunkiseudun yhteistyön tavoitteet täytyy saada seuraavaan hallitusohjelmaan. Tavoitteiden tulisi Töllin mukaan ylipäätään olla tarkastelun keskiössä eikä kuntien lukumäärä. Hän sanoo jo tuskastuneensa kysymykseen kuntien oikeasta lukumäärästä. Se ei ole hänen mielestään edelleenkään oleellinen asia ei eikä ratkaisu, vaan se, miten palvelut hoidetaan.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=46200



Kiviniemi: tarvitaan isänmaallista itsekkyyttä



Pääministeri Mari Kiviniemi perusteli esitystään yhteiskuntasopimukseksi Kunnallisalan kehittämissäätiön seminaarissa tiistaina. Hän peräänkuulutti yhteistä näkemystä, isänmaallista kansallista itsekkyyttä. Hänen mukaansa sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin tarvitaan, jotta talous ja työllisyys saadaan nousuun.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=46171



Ylöjärvellä pääsee palvelusetelillä erikoislääkäriin



Ylöjärvellä, Pirkkalassa ja Nokialla on päässyt vuoden vaihteesta palvelusetelillä erikoislääkärin vastaanotolle. – Asiakkaan kannalta tässä tärkeintä on se, että palvelu nopeutuu verrattuna siihen, mitä julkinen palvelu pystyy poliklinikoilla tarjoamaan, sanoo Ylöjärven perusturvajohtaja Kari Virta. Palvelusetelillä erikoislääkäriin pääsee noin viikossa ja edullisimman paikan valinnut maksaa saman, minkä joutuisi maksamaan poliklinikalla.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=46081

--------------------------------

Väkivallan perintö saatava verolle - Lenita Toivakka

Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Lenita Toivakka vaatii väkivallan periytyvyyden katkaisemista. Toivakan mielestä vanhempien tulee kantaa vastuu lastensa tulevaisuudesta. Toivakka vaatiikin Suomeen yleistä väkivallan vähentämiseen tähtäävää toimenpideohjelmaa.

Suomessa suvaitaan väkivaltaa ja vyörytetään se uhrin tai pullon syyksi. ”Meidän pitäisi yksinkertaisesti oppia, ettei lyöminen ole koskaan oikein eikä sallittua, vaikka kohteena olisi toinen, humalainen mies, puoliso tai kiukutteleva lapsi. Vastaavasti jokaisesta väkivallanteosta tulisi yksiselitteisesti ilmoittaa poliisille”, toteaa Toivakka.

Yli 30 000 suomalaista kohtasi väkivaltaa vuonna 2009. Naisiin ja miehiin kohdistuva väkivalta on erityyppistä. Kun miehille tyypillisintä on kohdata väkivaltaa kaduilla ja julkisessa tilassa, kohtaavat naiset väkivaltaa kotona. Lapset taas näkevät kotona väkivaltaa ja väkivallan kulttuuri periytyy.

Tosiasiallinen väkivallan määrä on suurempi kuin mitä poliisin tietoon tulee. Englantilaisen selvityksen mukaan nainen tekee rikosilmoituksen perheväkivallasta vasta jouduttuaan 35. kerran pahoinpitelyn uhriksi. Uhritutkimusten mukaan vain 15 prosenttia väkivaltarikoksista ilmoitetaan poliisille.

Toivakka vetoaa äiteihin, että he eivät antaisi tyttärilleen perintönä väkivallan uhrin mallia parisuhteessa. Väkivallassa vastuu on aina tekijän, mutta Toivakka uskoo muutoksen syntyvän, kun naiset kieltäytyvät olemasta väkivaltaisessa parisuhteessa.


lenita.toivakka@eduskunta.fi , 040 512 2928
pääsihteeri Elina Laavi, elina.laavi@kokoomusnaiset.fi , 040 708 2121


( 1100 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | Seuraava> >>